Samarbetspartners

Våra samarbetspartners

Utöver de produkter vi själva designar och tillverkar marknadsför vi också leksaker från andra utvalda leverantörer; från barnböcker och kramdjur till leksaksbilar och pärlor. Kraven på kvalitet och säkerhet är förstås desamma som vi ställer på våra egna varumärken, eftersom bara det bästa är gott nog åt världens viktigaste människor.


DESIGNAFRIEND

DesignaFriend-dockorna fokuserar på mode, styling och vänskap. Sju olika dockor har en egen stil och ett stort utbud av kläder och accessoarer. Dockorna lockar till en annan lek än många andra traditionella dockor. Här står mode, styling och vänskap i fokus. Dockorna tillverkas av Kid Kreations, ett UK-baserat företag och vann 2016 priset ”Årets Sortiment” hos den brittiska leksakskedjan Argos.
www.kidkreations.co.uk


DULCOP

Blåsiga bubblor och tillbehör i alla dess former från Europas största tillverkare av blåsbubblor. Dulcop finns i över 50 länder och har en mängd olika licenser, Disney, Smurfarna, Svampbob, Marvel etc. Sortimentent består även av olika blåsbubbelleksaker, bubbelsvärd, bubbelpistoler, jättebubblor med mera.
www.dulcop.com


EMEK

I Emeks sortiment finns alla typer av Scanias och Volvos lastbilar i miniformat; timmerbilar, transportbilar, tipplastbilar, kranlastbilar, tankbilar och flera varianter av bilar för transport av olika saker. De högkvalitativa bilarna är i skala 1:25 och tillverkas i hållbar plast i Finland. Samtidigt som de är robusta och har ett högt lekvärde för de minsta lastbilschaufförerna, är bilarna tillräckligt detaljrika för vilken modellsamlare som helst.
www.emek.fi


EOLO

Ett brett sortiment med klassiska leksaker som uppmuntrar till utomhuslek, där barns koordination, balans, rörlighet och kreativitet utvecklas. Spännande jongleringsprodukter, flygande drakar, roliga vattenpistoler mm kännetecknar sortimentet. Eolo är ett spanskt familjeföretag som i över 35 år utvecklat, producerat och sålt aktivitetsleksaker för utomhusbruk. De har också en lång erfarenhet av licensprodukter, t ex Disney, Marvel, Star Wars och Minions.
www.eolo.com


K’S KIDS

Flera av de mjuka leksakerna i Mickis sortiment kommer från K’s Kids, vars sortiment består av allt från mjuka babyleksaker till aktivitetsleksaker. Wayne, Julia och Patrick är starka karaktärer som blivit älskade av många barn. På K's Kids website finns också Föräldrar support (Parents' Support center) som guidar föräldrar till hur man på bästa och mest pedagogiska sätt använder produkterna i barnens olika åldrar.
www.kskids.com/sv


PLAYBOX 

A World full of Crafts är ett lekfullt sortiment av XL-pärlor och indianpärlor i alla regnbågens färger. Pärlorna kommer i flaskor, burkar och hinkar, och utöver dessa finns många färdigkomponerade pärlset i olika storlekar och med olika teman samt flera olika pysselset.
www.playbox.se


QUERCETTI

Pedagogiska och genomtänkta leksaker från Italien som uppmuntrar till lärande. Bland annat kulbanor, mosaiktavlor och magnetsiffror.
www.quercetti.com


RE-CYCLE-ME och RETR-OH!

Trenden att använda återvinningsmaterial för att skapa nytt är starkare än någonsin.
Med Re-Cycle-Me kan barnen tillverka sin egen konst samt egna spel och leksaker av saker som vanligtvis lämnas till återvinning t ex kartonger, PET-flaskor och konservburkar. Re-Cycle-Me tillverkas av det holländska företaget FUN2GIVE. De står också bakom varumärket Retr-Oh! som erbjuder roliga leksaker i trendigt retroinspirerade förpackningar.
www.fun2give.hk


SAFARI LTD

Handmålade och verklighetstrogna djur och människor i miniformat. Amerikanskt företag som sedan 30 år är ledande tillverkare av innovativa och lärorika miniatyrer. Brett sortiment av handmålade miniatyrfigurer med allt ifrån djur och insekter till drakar och fantasifigurer i olika storlekar och förpackningslösningar. En lärorik leksak som bland annat lär ut om historiska djur och skillnaden mellan arter.
www.safariltd.com


SIKU

Siku är en av de ledande tillverkarna av metallgjutna leksaksfordon (bilar, lastbilar, traktorer och båtar). Sortimentet innehåller idag över 400 modeller, både vanliga och radiostyrda i varierande storlekar; 1:87, 1:50, 1:43, och 1:32. Siku är ett familjeägt företag som grundades 1921 av Richard Sieper.
www.siku.de


SPY-X

Spionserien med allt för de små agenterna. Se i mörker, skriv hemliga meddelanden, hör på avstånd och mycket mer! Verklighetstrogna spionleksaker med alltifrån avlyssning till spionklocka och mörkerkikare.
www.spyxhq.com


STRAWBEES

Strawbees är en svensk prisvinnande mekanisk konstruktionsleksak för hem och skola.
Med Strawbees kan man bygga stora mekaniska objekt, såsom tre meter höga kranar, mekaniska krokodiler, eller bara geometriska figurer.
Eftersom produkten är lätt, kan böja i vilken vinkel som helst, och spinner kring sin egen axel, så kan man bygga stort, och mekaniskt.
strawbees.com


TOGU

Lekbollar, fotbollar och hoppbollar i massor av mönster, storlekar och färger. Ftalat-fria, tillverkas i Tyskland.
www.togu.de


VIKING TOYS

Viking Toys tillverkar säkra och hållbara leksaker av plast för barn mellan 1-6 år. Designen är enkel, med ett stort lekvärde och utrymme för barnen att använda och utveckla sin fantasi. Viking Toys arbetar efter sina fem S: Safe (säkra leksaker), Soft (mjuka leksaker), Strong (tåliga leksaker), Simple (enkla leksaker och Silent (tysta leksaker).
www.vikingtoys.se