Säkerhet

Säkerhet är ingen lek

Förlåt om vi blir lite tråkiga en stund. Men när det kommer till säkerheten i våra produkter är det ingen som skojar.

Vi vill att du ska känna dig så trygg med våra leksaker att du inte ens funderar över om de är säkra eller inte. Allt du behöver göra är att ha roligt med dem, helt enkelt. Vi tar hand om resten.

Nyckeln är att ha medarbetare som är både kunniga och engagerade i säkerhetsfrågor. Därför har vi återkommande utbildningar med säkerhetsexperter och håller ämnet aktuellt i det dagliga jobbet. Vi är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001:2015 och ligger idag långt fram i vårt säkerhetsarbete.

Men utbildning är bara en liten del. I Gemla har vi också vårt testlaboratorium, där provinstrument och testutrustning finns samlad. Där testar vi alla våra produkter, med till exempel drag- och slagtester som mäter hållbarheten. Vårt senaste tillskott är en XRF-analysator (visst låter det som något Pippi skulle kunna hitta på?) som mäter förekomsten av kemiska ämnen i olika material.

Inga leksaker får äventyra barns hälsa och säkerhet, så lyder huvudparagrafen i det europeiska leksaksdirektivet. Det är det allra viktigaste för oss på Micki – tillsammans med att våra leksaker måste vara roliga, förstås.