Historia

En ovanligt lekfull familj

Hur länge vi har tagit leken på största allvar är svårt att säga. Helt klart är att när farfar Georg ritade sin Micki-figur 1944 var snabbt alla syskonen med på idén.

Tillverkningen skedde i en lokal i Gemla gamla industriområde och alla fick hjälpa till med det de kunde. Så startades Firma Micki Leksaker, med en liten trägubbe och en dröm om att få sprida lekglädjen vidare.

Idag drivs Micki av tredje generationens Aronssons. Lokalen inne i Gemla har bytts ut mot en modern fabrik, men mycket annat har vi behållit som det var från början. Leklusten finns kvar! Och våra värderingar: Kvalitet, säkerhet och ansvar är fortfarande våra ledord. Med det kommer också ett naturligt miljöengagemang. Våra leksaker tål att gå i arv från storebror till lillasyster och vidare till nästa generation. På det sättet minskar vi vår miljöpåverkan. Dessutom värmer vi till exempel upp lokalerna med eget träspån (spill från tillverkningen) och kör miljöbilar.

Det sociala engagemanget är väldigt viktigt för oss på Micki. Sedan 2007 har vi ett nära samarbete med SOS-Barnbyar och har bland annat bidragit till byggandet av Astrid Lindgrens två barnbyar i Centralafrikanska Republiken. Läs mer om samarbetet här.

Under de senaste åren har Micki vuxit och utvecklats kraftigt. Vi har ett nära samarbete med svenska formgivare och fortsätter att utveckla nya, roliga leksaker. Vi fortsätter att vara en ovanligt lekfull familj med kanske världens roligaste jobb!