Tjusig vårbukett

Tjusig vårbukett

När vintermössorna går på tjänstledigt och overallerna flyttar in i garderoben, då är det vår. Men årstiden är hotad! Landets älgar planerar nämligen att käka upp varenda vårblomma de kommer över – alla vet ju hur mycket älgar tycker om vykortssköna vårblommor. Hur ska det egentligen gå?

Så här funkar det

Ett barn får vara älg, en vuxen blir blomhandlare och resten får vara vackra vårblommor.

Blomhandlaren viskar sedan i tur och ordning ett blomnamn till varje barn: Gullviva, vitsippa eller snödroppe – men utan att älgen hör.

Blommorna ställer sedan upp sig i en stor cirkel runt blomhandlaren och leken startar.
När blomhandlaren ropar (till exempel) ”Vitsippor”. Då ska alla vitsippor springa mot blomsterhandlaren allt vad stjälken bär, och för älgen gäller det att fånga en vitsippa innan den kommer i skydd hos blomhandlaren.

Om någon blomma ändå blir uppäten(kullad) förvandlas de omedelbums till ännu en älg.

Omgången är slut när alla vårblommor antingen blivit uppätna, eller samlats runt blomhandlaren (som i en tjusig vårbukett). Men glöm inte att det gäller för blommorna att omfamna blomhandlaren – för älgarna får lov att äta upp alla blommor så få fort de glömmer bort att kramas.

Tips

Som blomhandlare kan man tänka lite strategisk. Kanske ropar man ”snödroppar” trots att man gjort alla blommor till vitsippor. Kanske gör man tvärtom. Allt för att lura älgarna.

Deltagare

En älg

En blomhandlare

5-20 vårblommor

Lek och tävling

Fler lekar

Kategorier

Lekar för alla tillfällen

Micki & Friends

Köp alla våra produkter i vår webbshop!

Webbshop