Supergymnasternas show

Supergymnasternas show

Tänj och sträck för nu är det gymnastik på gång!

Läktarna är fulla av förväntansfull publik när det är dags för gymnastiktävling! Flaggorna vajar och publiken jublar när gymnasterna går in på arenan. Vilka superkonster ska visas upp idag?

Så här funkar det

Här är tre gymnastikgrenar som kommer att få publiken att trilla av stolarna av häpnad. Gymnasterna väljer gren, övar en liten stund och sedan är det dags för uppvisning.

Grenarna

BALANSGÅNG PÅ BOM
Lägg ut det långa repet på marken, detta är nu bommen. Gymnasterna ska gå balansgång ut med hela repet. Den som klarar det på kortast tid vinner. Trampar man utanför bommen får man börja om från början. Vill ni göra det klurigare kan gymnasterna få en bok att balansera på huvudet när de går över bommen.

KNASIGA BOLLKONSTER
Gymnasterna tävlar en i taget. De har med sig den mjuka bollen och gör så knasiga konster de bara kan komma på med sin boll. Knäppaste konsten vinner! Testa t ex att kasta och fånga, hålla bollen i ena handen och föra den bakom ryggen och byta till den andra handen, sätta sig på bollen, dribbla med den, balansera den på huvudet, lägga sig på den… Gymnasterna har säkert massor av varianter att testa!

FANTASTISKT FRISTÅENDE
Här gäller det att göra sina tjusigaste konster. Kanske kan man förföra domaren med moment som vågen, en piruett, tre hopp på stället, sprattla med benen i luften och krydda med lite extra vick på tårna, sträcka armarna upp i luften och bli superlång och varför inte avsluta med en snurrig kullerbytta?!
Vill ni göra det svårare kan gymnasterna göra denna gren i trupp!

Deltagare

Ett eller flera gymnastiksugna barn

En rättvis domare (vuxen)

Detta behövs

Ett långt rep, hopprep eller liknande

En stor mjuk boll

En bok att balansera, om ni vill göra det lite klurigare

En gräsmatta att hålla till på, eller en madrass eller mjuk matta om ni är inne

Lek och tävling

Fler lekar

Kategorier

Lekar för alla tillfällen

Micki & Friends

Köp alla våra produkter i vår webbshop!

Webbshop