Snöfemkamp

Snöfemkamp

När barnen har kolhydratladdat med tillräckligt mycket julgodis och de vuxna har gått ett par varv för mycket runt julbordet och byggt upp proteinreserven är det dags för vinterns viktigaste tävling: att avgöra vem som är släktens – eller kvarterets – snöfemkampsmästare!

Så här funkar det

Snöfemkampen funkar som en vanlig femkamp, med den stora skillnaden att somliga saker är roligare att göra i snö. Poängsättningen kan man ordna lite som man vill, men det enklaste sättet är att dela upp sig på två lag (minst två i varje) och sedan får man en poäng per vunnen gren.

Grenarna

SÄCKHOPPNING UPP OCH NER FÖR BACKE
Stafett där barn springer uppför en kortare backe med en svart sopsäck i handen och sedan åker ned på rumpan i sopsäcken. Vuxna hoppar givetvis uppför backen, i sopsäcken, och åker ner. Växling sker nedanför backen.

BALANSERA HOCKEYPUCK PÅ KLUBBA, MED PIRUETT
Stafett som låter lättare än vad det är. Mät upp två banor. Deltagarna ska starta vid ena ändan och springa till den andra med pucken balanserandes på klubban. När man kommit dit tar man av pucken, sätter klubban i marken och snurrar tre (fem för vuxna) varv runt den, lägger upp pucken igen och springer tillbaka och växlar.

DRAGKAMP I DJUPSNÖ
Precis vad det låter som. Hitta en plätt med riktigt mjuk och djup snö, låt lagen fatta varsin ända av repet, markera mitten och kör igång! Första laget att få det andra över till sin sida vinner.

SNÖBOLLSYRA!
Ställ upp tio burkar på en rad och mät upp en linje på lagom avstånd från burkarna. Deltagarna får fem snöbollar var för att försöka kasta ned så många burkar som möjligt. Det lag som tillsammans får ned flest burkar vinner. Om deltagarna är i olika åldrar kan man mäta upp olika linjer att kasta från.

BALANSBANA PÅ SNÖVALL
Hitta en snövall som är ca 20-30 meter lång. En deltagare från varje lag ska springa. De som ska springa ställer sig vid varsin ända av vallen och ska sedan springa fram och tillbaka ett varv. Först i mål vinner. Löparna måste försöka hålla balansen trots att de möts på mitten och måste tränga sig förbi varandra. Ramlar man ner är det bara att klättra upp och fortsätta.

Deltagare

Minst 4, i alla åldrar

Rekvisita

Svarta sopsäckar

Hockeyklubbor och puckar

Rep

Tomburkar

Massor av snöbollar

Kul lekar i jul

Fler lekar

Kategorier

Lekar för alla tillfällen

Micki & Friends

Köp alla våra produkter i vår webbshop!

Webbshop