Sjörövarfotboll

Sjörövarfotboll

Pirater lever förstås inte efter vanliga regler och föreskrifter så när sjörövarna ska lira boll kan det gå lite hur som helst.

Så här funkar det

Målvakterna ställer sig i varsitt mål, kaptenen bredvid planen och piraterna i mitten. Matchen startar genom att kaptenen ropar ”Anfall” och pekar på ett av målen. Det är nu upp till alla pirater att försöka göra mål på ett och samma mål.

Om piraterna lyckas eller om målvakten fångar bollen vänder spelet och alla pirater ska istället försöka göra mål på det andra målet. Och så här kan spelet bölja fram och tillbaka men när som helst kan kaptenen ropa: ”Myteri” och då ska alla pirater vända om mitt i anfallet och försöka göra mål på det andra målet igen. Ibland kan det bli myteri med bara några sekunders mellanrum och ett fasligt springande fram och tillbaka.

När det gjorts tre mål på varje sida byter var och en roller, kanske till och med kaptenen.

Överkurs

När kaptenen ropar ”Skepp o’hoj” blir det alla mot alla och ingen ska försöka göra mål – utan bara dribbla själv så länge som möjligt. Om kaptenen istället ropar ”Landkrabbor och sjöben” då blir alla pirater målvakter, och målvakterna pirater. Men spelet fortsätter som vanligt (bara det att det kanske är 10 målvakter men bara två utespelare).

Deltagare

1 kapten

2 målvakter

4-10 sjövilda pirater (utespelare med mycket spring i benen)

Rekvisita

En boll

Två mål (det behövs inga riktiga mål, till exempel kan ett par skor vara stolpar)

Bästa sommarlekarna

Fler lekar

Kategorier

Lekar för alla tillfällen

Micki & Friends

Köp alla våra produkter i vår webbshop!

Webbshop