Sir Stanley’s lek

Sir Stanley’s lek

Den här leken är inspirerad av Livingstone och Stanley, två engelska upptäcktsresande i Centralafrika på 1800-talet. Livingstone gick vilse i djungeln och spårades upp av Stanley, som när de möttes yttrade de berömda orden ”Doktor Livingstone, förmodar jag?”.

Så här funkar det

Ett barn utses till att vara Stanley och får bära safarihatten och vandringsstaven. Sedan får alla andra barn springa omkring i trädgården. När Stanley slår sin stav i marken eller mot en sten tre gånger kryper alla andra barn ihop och blundar, och Stanley lägger en filt över ett av barnen. Alla barn får sedan resa sig upp och titta, och tillsammans gissa vem som är borta. När någon gissar rätt är omgången över – och den som var gömd får blir Stanley i nästa omgång.

Överkurs

För lite äldre barn kan man bestämma att man måste formulera sig precis som Stanley när man gissar, men lägga in namnet på det barn man gissar på. Till exempel: ”Valter, förmodar jag” eller ”Signe, förmodar jag”. Glömmer man att säga på rätt sätt går chansen vidare – även om man sa rätt namn.

Deltagare

4-12 upptäckare som turas om att vara ”Stanley”

Rekvisita

Vandringsstav

Filt

Safarihatt (eller annan enkel upptäcktsresande-rekvisita)

Lek och tävling

Fler lekar

Kategorier

Lekar för alla tillfällen

Micki & Friends

Köp alla våra produkter i vår webbshop!

Webbshop