Klossboccia

Klossboccia

En härlig utelek som funkar lika bra om man är få eller om man är många. Tack till vår Facebookvän Jeanette som gav oss inspiration till detta lektips!

Så här funkar det

Dela upp er i lag. Det ena får de gröna klossarna och det andra får de gula klossarna (eller vilka färger ni valt). Dela upp klossarna jämt mellan alla som ska spela.

Lägg ut snöret eller pinnen som markering. Ingen får stå framför den.

En kastar tennisbollen. Sedan gäller det att kasta sina egna klossar så de landar så nära tennisbollen som möjligt. Om en gul kloss hamnar närmast så har det gula laget vunnit och tvärt om. Den som kastat klossen som kom närmst bollen får kasta ut bollen i nästa omgång.

Kom ihåg att ta med klossarna in när ni lekt klart. Klossar gillar att lufta sig utomhus men de blir ledsna av att glömmas kvar.

Överkurs

Vill ni ha riktig tävlingsstämning så satsa på kläder, skor, ett hårband eller annat i samma färg som ert lags klossar. Hitta också på egna lagramsor eller sånger!

Deltagare

Minst 2 spelare

Detta behövs

En tennisboll

3 klossar av en färg

3 klossar av en annan färg

(Variera antalet klossar och färger efter hur många ni är som spelar. Har ni inte klossar till hands så ta kottar och pinnar eller något annat ni hittar)

Ett snöre eller en pinne som markering

Bästa sommarlekarna

Fler lekar

Kategorier

Lekar för alla tillfällen

Micki & Friends

Köp alla våra produkter i vår webbshop!

Webbshop