Finbesök på slottet

Finbesök på slottet

Detta har hänt

Slottet Oh-la-la är så tjusigt att tornen bugar sig och vallgraven niger. Här träffas alla prinsar, grevinnor, prinsessor och baroner en gång om året för att frottera sig med den absoluta gräddan av societeten. Kindpussar eller handslag duger naturligtvis inte när förnämt folk hälsar på varandra. Nej, här gäller det att imponera med en riktigt udda hälsningsritual. Till god sed hör så klar att komma ihåg alla andras.

Så här funkar det

Alla fina gäster hittar på varsitt tjusigt namn och en knasig hälsningsgest. Det kan vara till exempel ett ljud eller en rörelse. När musiken startar ska alla börja gå runt och presentera sig för varandra. Nu gäller det att komma ihåg, och göra allas hälsningsgester efter sin egen. Slutresultatet blir ett helt golv fullt av finfolk som gör den mest konstiga serien rörelser, ljud och gester.
Exempel: Grevinnan von Skinkrulle presenterar sig med namn och en kullerbytta för baron af Skuttfjutt, vars hälsningsgest är att vicka på rumpan. När Grevinnan von Skinkrulle sedan hälsar på kung Kolasås, tar hon i hand och säger ”Grevinnan von Skinkrulle, angenämt”, varpå hon gör en kullerbytta och sedan vickar på rumpan, osv.

Deltagare

Ca 5-10 flotta gäster

Rekvisita

Prins- och prinsesskläder, kronor och juveler

Gillar du den här leken? Då kan vi tipsa om dessa

Leksaker från Micki

Lek och tävling

Fler lekar

Kategorier

Lekar för alla tillfällen

Micki & Friends

Köp alla våra produkter i vår webbshop!

Webbshop