SOS Barnbyar

SOS Bullerbyn - ny barnby i Bossangoa

Läs senaste nytt om projektet här!

Micki Leksaker fortsätter det viktiga arbetet med att hjälpa utsatta barn i världen. Kommande projekt är SOS Bullerbyn som ska byggas i Bossangoa i Centralafrikanska republiken. Micki och svensk baby- och leksakshandel kommer gemensamt att bidra med pengar till den nya barnbyn. Det blir den andra barnbyn i Centralafrikanska republiken, som Micki Leksaker är med och finansierar. Precis som tidigare är det ett upplägg tillsammans med SOS Barnbyar.

Den första barnbyn var Astrid Lindgrens Barnby i Bouar som invigdes i januari 2010. Idén om att finansiera en andra barnby föddes under invigningsresan till Bouar, och resulterade i att Saltkråkan AB, Astrid Lindgrens Värld AB och Micki Leksaker AB tillsammans med SOS Barnbyar bygger SOS Bullerbyn. Den nya barnbyn i Bossangoa påbörjas under 2011 och förväntas ta cirka två år att bygga.

STOR BETYDELSE

Centralafrikanska republiken är ett av världens fattigaste länder. Runt 280 000 barn har förlorat en eller båda sina föräldrar. Hjälpbehovet är synnerligen stort. SOS Bullerbyn kommer att bestå av 12 familjehus med plats för 120 barn. Dessutom skola för 210 barn och en förskola för 75 barn, som är öppna även för barn utanför barnbyn. Här kommer också att finnas en medicinklinik och ett socialt center som ska arbeta familjestärkande i närområdet för att förhindra att barn överges eller blir föräldralösa.

FLER BRÅKMAKARUNGAR OCH SAKLETARE

Kampanjtemat för den nya barnbyn är ”Världen behöver fler bråkmakarungar och sakletare”. Insamlingen av pengar gör Micki tillsammans med svensk baby- och leksakshandel.
– Målet är att gemensamt bekosta två av de hus som ska byggas i SOS Bullerbyn i Bossangoa. Produkterna i vår kampanj blir mjuka Herr Nilsson, Lilla Gubben och Pippidocka, säger marknadschef Kristin Stafström.

GEMENSAM INSATS

Micki Leksaker skänker 2,50 kronor per såld produkt, lika mycket skänker alla butiker som medverkar. Den gemensamma insatsen beräknas klara kostnaden för två familjehus.
– Tidigare kampanj hade budskapet att världen behöver flera glada barn, men världen behöver också fler busiga, kluriga, ifrågasättande och dunderstarka barn. Detta vill vi att människor ska känna att de är med och bidrar till när de hjälper oss att bygga Astrid Lindgrens andra barnby. Inte minst därför att vi tror att det gör det ännu lättare att känna igen sig och se att barn ska få vara barn, oavsett var i världen de lever, säger Kristin Stafström.

Micki samlar in pengar till hjälpinsaten genom att skänka 2,50 kr per såld produkt till SOS Barnbyar. Produkterna i vår kampanj är mjuka Herr Nilsson, Lilla Gubben och Pippidocka.

 


Insamlat belopp just nu:

1862865 kr