SOS Barnbyar

Sos barnbyar

Alla barn behöver värme och tak över huvudet

Barnen är det viktigaste vi har. Världen behöver fler busiga, ifrågasättande och dunderstarka barn. Men för varje minut som går dör 13 barn under fem års ålder. Det är de minsta som drabbas hårdast av fattigdom, nöd- och konfliktsituationer.

SOS Barnbyar finns i 134 länder och landområden. De bygger och driver barnbyar, skolor, yrkesskolor, sociala center, medicinkliniker och familjestärkande program världen över. Barn som förlorat allt kan med hjälp av SOS Barnbyar få en familj, trygghet och kärlek.

I över 70 år har vi sett hur våra produkter stimulerat barns lust att leka och lära. Tack vare SOS Barnbyar kan vi göra samma sak, och mycket mer, för fler barn.

Just nu 

Runt om i världen finns 150 miljoner barn som förlorat en eller båda sina föräldrar. Genom ett samarbete med SOS Barnbyar vill vi på Lundby dockskåp bidra till en bättre framtid för utsatta barn. Just nu pågår ett två-årigt projekt där vi, för varje sålt dockskåp, skänker 25 kronor till SOS Barnbyar. Pengarna i just det här projektet går till arbetet med att renovera en barnby i västafrikanska Benin.

 

 

 

 

 

Insamlat belopp just nu:

160 375 kr