Design

Inbyggd lekglädje

På Micki gör vi leksaker som ska älskas i generationer. Först och främst måste de vara roliga och säkra.

Men för att de ska hålla för fler än ett barn krävs mer än hög kvalitet. Designen måste också klara skiftande trender och nya smaker. Hos oss innebär det att vi lägger mycket kraft på att hitta ett utseende som tilltalar både stor och liten, och som väcker leklusten hos alla. Vi samarbetar med några av Sveriges allra bästa designers och tar tillsammans fram leksaker som lockar både ung och gammal. Inbyggd lekglädje, helt enkelt!

Bild på Henrik JohanssonHENRIK JOHANSSON

Henrik Johansson har bland annat varit med och utvecklat spis, minikök, lantgård, stall, kakor och en mängd andra köksprodukter för Micki Leksaker.

-   Micki är ett företag med tradition och erfarenhet av lek, vilket gör samarbetet spännande. Modern formgivning och nya perspektiv på barns lek är inte en motsats till tradition och historia, utan snarare en tillgång i en god utvecklingsprocess, säger Henrik.

Leken och leksaker har alltid engagerat och fascinerat honom. Under åren har Henrik deltagit i allt från forskningsprojekt och utveckling av leksaker för barn med speciella behov för UNESCO, till produkter, förpackningar och marknadsföringsmaterial.

HEJHEJ är namnet på Henrik Johanssons eget företag, där han arbetar som formgivare och konceptutvecklare. Uppdragen har ofta kommit från matindustrin, vilket förmodligen inte är någon slump eftersom Henrik har en stor passion för matkultur.