Design

Inbyggd lekglädje

På Micki gör vi leksaker som ska älskas i generationer. Först och främst måste de vara roliga och säkra.

Men för att de ska hålla för fler än ett barn krävs mer än hög kvalitet. Designen måste också klara skiftande trender och nya smaker. Hos oss innebär det att vi lägger mycket kraft på att hitta ett utseende som tilltalar både stor och liten, och som väcker leklusten hos alla. Vi samarbetar med några av Sveriges allra bästa designers och tar tillsammans fram leksaker som lockar både ung och gammal. Inbyggd lekglädje, helt enkelt!

Bild på Henrik JohanssonHENRIK JOHANSSON

Henrik Johansson har bland annat varit med och utvecklat spis, minikök, lantgård, stall, kakor och en mängd andra köksprodukter för Micki Leksaker.

-   Micki är ett företag med tradition och erfarenhet av lek, vilket gör samarbetet spännande. Modern formgivning och nya perspektiv på barns lek är inte en motsats till tradition och historia, utan snarare en tillgång i en god utvecklingsprocess, säger Henrik.

Leken och leksaker har alltid engagerat och fascinerat honom. Under åren har Henrik deltagit i allt från forskningsprojekt och utveckling av leksaker för barn med speciella behov för UNESCO, till produkter, förpackningar och marknadsföringsmaterial.

HEJHEJ är namnet på Henrik Johanssons eget företag, där han arbetar som formgivare och konceptutvecklare. Uppdragen har ofta kommit från matindustrin, vilket förmodligen inte är någon slump eftersom Henrik har en stor passion för matkultur.

 

Thomas Fröhling

Thomas Fröhling

Illustratören Thomas Fröhling är pappa till djuren i Mickis Vilda Vänner och Micki Baby. Med andra ord till ormen, lammet, igelkotten och alla de andra älskade karaktärerna.

-   Jag blev tillfrågad att skissa på idéer och skapa en familj med djur. Under processen behandlade vi olika figurer, hur de skulle se ut, och lekte med former och uttryck. Tidigt var vi inne på att det skulle vara rätt så realistiska figurer, vilket försköts något mot lite mer sagobetonat. Jag tycker att resultatet blev en fin balans, säger Thomas Fröhling.

Thomas bor och arbetar i Stockholm och har lång erfarenhet av att illustrera för barn. Han är eftertraktad och uppskattad av en rad olika uppdragsgivare. Tyngdpunkten har hittills legat på att illustrera läromedel, och Thomas har medverkat med färgglada figurer och illustrationer i ett par hundra läroböcker för matte, svenska, fysik, kemi, biologi och andra ämnen.

I och med samarbetet med Micki ser Thomas Fröhling nya vägar att vandra på. Han har ständigt öppna sinnen, och har lanserat böckerna om en ung kille som vill bli hip-hopare som han både skrivit och illustrerat.

Thomas är utbildad på RMI Berghs inom grafisk formgivning och illustration, och arbetade under åttiotalet till en början i reklambranschen. Ganska snart valde han vägen som frilansande illustratör och verkar sedan många år tillbaka som medlem i illustratörskollektivet Stockholm Illustration.